Medtem, ko se virusi Zika in Denge hitro širijo, postaja zaščita pred komarji vse bolj pomembna

V Južni Ameriki, predvsem v Braziliji in Kolumbiji je število okužb z Denge in Zika virusi naraslo na alarmantno stopnjo. Predvideva se, da je zlasti virus Zika izredno nevaren. Dosedanje raziskave nakazujejo povezave med okužbami nosečnic z Zika virusom in mikroencefalijo (razvojno-nevrološke motnje) pri novorojenčkih. Tigrasti komarji (Aedes aegypti), ki so nadležni predvsem preko dneva so prenašalci obeh virusov, proti katerim trenutno ni razpoložljivih cepiv za preprečevanje okužb. Skladno s tem vam poleg običajnih preventivnih ukrepov priporočamo uporabo BIOGENTS PASTI za tigraste in ostale komarje. Prav te pasti priporoča tudi ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) - http://www.cdc.gov/chikungunya/resources/vector-control.html. Med že predstavljene preventivne ukrepe velja dodati tudi uporabo nestrupenega larvicida DENGUE DROPS in sicer z izredno enostavno obdelavo stoječih vod v žlebovih, jarkih, kanalih, jezerih,blokiranih odtokih, rezervoarjih za vodo, lončnicah, greznicah, lužah, vedrih in starih gumah v okolici vašega bivališča. Za razliko od drugih komercialno razpoložljivih pasti na tržišču, so Biogents pasti izredno učinkovite. Dokazljivost učinkovitosti je podprta z dolgim seznamom znanstvenih publikacij. Zaradi dnevne aktivnosti tigrastih komarjev so žal tudi komarniki neučinkoviti.

PRVI V SLOVENIJI S PRESTIŽNO EVROPSKO AKREDITACIJO CEPA Certified®

V družbi DDD d.o.o. Koper smo že vse od leta 1991 dejavni na področju živilske industrije ter v vseh ostalih gospodarskih panogah, kjer s svojimi kakovostnimi dejavnostmi zatiranja škodljivcev, dolgoletnim znanjem ter izkušnjami ščitimo svoje naročnike, javno zdravje in okolje. Z veseljem in ponosom sporočamo, da je naša družba, kot prva v Sloveniji pridobila novo akreditacijo za spodbujanje strokovnih standardov pri izvajanju ukrepov na področju zatiranja škodljivcev. V preteklem tednu smo kot prvi pridobili EN16636 Standard in program certificiranja CEPA Certified®, ki označujeta najvišjo raven kakovosti storitev. Le nekaj mesecev je minilo odkar je Konfederacija Evropskih združenj izvajalcev zatiranja škodljivcev (CEPA) objavila in zagnala program certificiranja, imenovan EN 1663 CEPA Certified®. Ta zagotavlja, da je imetnik certifikata popolnoma usposobljen za izvedbo DDD dejavnosti, kar pomeni, da je strokovnjak na področju celostne strategije zatiranja škodljivcev, uporabe kemikalij ter na področjih, ki obsegajo varnost in zdravje. V procesu certifikacije nas je obiskala ekipa profesionalnih presojevalcev družbe Bureau Veritas d.o.o., ki so preverili naš sistem delovanja glede na zelo stroga merila, ki jih predpisuje ta standard. Pridobitev tega certifikata je še posebej pomembna za nas, ker je veliko naših partnerjev certificiranih skladno z BRC in IFS standardi in le-ti se zavedajo pomembnosti vrednosti certifikacije. CEPA vam ponuja priložnost, da razmislite o zahtevi, naj vsak izvajalec ukrepov zatiranja škodljivcev, s katerim sodelujete ali z njim sodeluje vaša dobavna veriga, nosi status CEPA Certified®. Listo certificiranih izvajalcev najdete v CEPA podatkovni bazi certificiranih izvajalcev! Pridobljena akreditacija nam veliko pomeni, saj smo s tem dobili potrditev, da svoje delo opravljamo visoko kakovostno. Tako smo sedaj tudi uradno dokazali, da spadamo med najboljše družbe na področju zatiranja škodljivcev v Evropi. Za naše naročnike pa to pomeni, da bodo še naprej deležni naših vrhunskih in kakovostnih storitev. Za več informacij o pridobljeni akreditaciji obiščite spletno stran: www.cepa-europe.org.

BIRD FREE- zaščita pred golobi

Dne 30.06.2014 nas je obiskal g.Ian Smith iz družbe Bird Free Ltd. Skupaj smo obiskali MO Koper in predlagali poizkusno zaščito nekaterih objektov. Z g.Smithom smo predlagane objekte temeljito pregledali, premerili .... Njegovo poročilo bo na voljo v nekaj dneh! na podlagi tega bomo pristopili k izvedbi zaščite. O učinkovitosti projekta boste vsekakor obveščeni tudi s slikovnim gradivom!

IRTO TRIO Ltd. Pasti za glodavce in žuželke

Naša družba je dne 27.06.2014 v Budimpešti zaključila pogajanja in sklenila dogovor z vodilno proizvajalko pasti za glodalce in žuželke v osrednji Evropi. Z zadovoljstvom vam sporočamo, da smo eksluzivni dobavitelji njihovih proizvodov na področju Slovenije. Katalog njihovih proizvodov bo našim dosedanjim kupcem poslan v naslednjih dnevih. Medtem pa bo na naši spletni strani tudi predstavljen celoten proizvodni program družbe Irto Trio! Za morebitna dodatna pojasnila smo na voljo!

Luški dan - Budimpešta

Udeležili smo se: Tradicionalnega srečanja z madžarskimi poslovnimi partnerji, ki je bilo letos organizirano v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Budimpešti, je potekalo v znamenju 10-letnice vstopa Slovenije in Madžarske v EU. Med srečanjem smo imeli priložnost srečati nekaj madžarskih poslovnih partnerjev, ki svoje blago tako ali drugače zaupajo Luki Koper in posredno tudi naši družbi.

CEPA

24.06.2014 se je g.Dakič Zlatko, član izvršnega odbora CEPA udeležil sestankov delovnih skupin odbora in samega sestanka odbora. Med točkami dnevnega reda sta izstopali predstavitvi: Alfonso Las Heras, Policy Officer on the Biocides Team of DG Environment (EU) - Uporaba biocidov- nepoklicna uporaba Morgane Thierry-Mieg, ANSES (F), Regulated Products Department - Tekoči projekti - ukrepi za zmanjšanje tveganj pri proizvodih PT 18 Predstavljena je bila tudi časovnica pričakovanega sprejetja CEN standarda! Za morebitne informacije oziroma pojasnila kontaktirajte g. Dakič- a:

DEZINFEKCIJA Klima naprav...

Obveščamo vas, da smo v ponudbo naših storitev uvrstili tudi DEZINFEKCIJO: - kuhinjskih nap in vodov industrijske ventilacije - komor - vseh sistemov ventilacije, klimatizacije in gretja - plavalnih bazenov - savn, zdravstvenih ustavnov, bolnic - kuhinj, kontejnerjev, letal - garderob - v prehrambeni industriji, mlečni industriji - skladišč z žiti in krmili - skladišč sadja....

Komarji

Na zalogi imamo Biogents pasti za komarje! Prav tako lahko pri nas dobite nadomestne dele, dele za nadgradnjo pasti in atraktante!

Gafta

Predstavnik naše družbe, stalni član odbora, se je udeležil sestanka odbora in sodeloval pri pripravi, oblikovanju in sprejetju najnovejših izdaj "Code of Practice for Fumigation and Pest Control" in "Rules and Code of Practice for Superintendent Companies"

CEPA

Slovensko združenje DDD izvajalcev je bilo marca 2014 sprejeto v evropsko združenje izvajalcev DDD. Za zastopanje interesov v EU združenju, pripravi in oblikovanju enotnega standarda in zakonodaje na EU ravni je bil pooblaščen predstavnik naše družbe g.Dakič Zlatko. Naslednji sestanek izvršnega odbora bo 24.junija 2014, kjer bomo preko delovnih skupin obravnavali osnutek poenotenega CEN standarda in osnutek nove 6.izdaje IFS standarda v delu, ki obravnava DDD.